Kort vei til strålende kulturopplevelser

Jærnåttå får Bryne til å koke. Er det en helg du absolutt ikke skal dra noe annet sted, er det under Jærdagen og Jærnåttå i slutten av mai. Bildet er fra 2018 og det er Dagny som storkoser seg på scenen på torget.

Fra Soleglad når du alt du trenger til fots. Rett over gata ligger Bryne Kro & Hotell med hyggelig atmosfære og nydelig, hjemmelaget mat. Går du fem minutter til, kan du velge mellom mer enn 30 ulike spise- og serveringssteder i Bryne sentrum. Der finner du også en av Norges mest moderne kinoer, kulturarenaene Storstova og Mølla, en rekke uteplasser med et bredt og spennende kulturtilbud, Torget som topper det hele med Jærnåttå samt tog og buss hvis du vil utvide horisonten ytterligere.

Fra solsiden til ­sentrum

Langs Kongos bredder ligger det nydelige parkanlegget som strekker seg fra Mølla til Torget. Her er også Fritz Røed skulpturpark. Bryneånå ble omdøpt til Kongo av en bereist brynebu for drøyt 100 år siden. Der Møllehagen restaurant ligger i dag, lå kafeen Gjesteheimen før i verden. Den hadde offisiell adresse Øvre Kongo.

Selvsagt har du matvarebutikken i første etasje der du får alt du trenger i hverdagen. Men en shoppingtur på M44, et kinobesøk eller en pubrunde er heller ikke langt borte. Med solen i ryggen og slak nedoverbakke er ettermiddagsturen til Bryne sentrum en fornøyelse. 

Ut på tur, ­uansett vær

Midgardsormen over Frøylandsvatnet er en vakker og forfriskende opplevelse uansett vær og tid på døgnet. Fra Soleglad er det enkelt å komme til de flotte turområdene i Sandtangen, Njåskogen og langs Frøylandsvatnet.

Turmulighetene i nærområdet er mange, både til fots og med sykkel. Vil du se hele Jæren, er det bare en frisk gåtur til Tinghaug. En sykkeltur rundt Frøylandsvatnet trenger ikke ta mer enn en time. Enda mindre hvis du virkelig trør på. Da kan du legge inn to runder på tilsammen 35 km. Og ønsker du en mer urban spasertur, tar det ikke mange minuttene til det flotte parkanlegget langs elva i sentrum av Bryne.

Soleglad