By, land og jærstrender

Tekst: Tonje Pedersen. Foto: Tendra Arkitektur.

Sentralt, kveldssol og utsikt mot hav og strender. Til deg som vil nyte Jæren: Nå kommer Soleglad.Selv om Jærnåttå ikke kickstarter sommeren dette året, er det ikke lenge til landets artister igjen lager fest på Bryne. For deg som bor i Soleglad, rusler du til festivalen og svipper hjemom når toalettkøen på området blir for lang. For her på Soleglad bor du midt i smørøyet, midt på det mest sentrale Jæren, vendt mot vest, mot havet og mot kveldssola som senker seg i horisonten.

Like ved sentrum

Boligene kommer like utenfor Bryne sentrum, nærmere bestemt på nabotomta til Kverneland Bil. Størsteparten av de totalt 53 nye leilighetene får utsikt som få andre på Jæren kan vise til. Her vender nemlig alle leilighetene mot vest, mot havet. Mange av dem får orkesterplass til solnedgangen.

– Vi merker at det er god interesse og stor aktivitet inne på boligvelgeren til prosjektets hjemmeside. Vi har lagt oss på gode priser, der de minste er rimelige. Det er ikke mange prosjekter som selger helt nye leiligheter til 1,8 millioner, forteller Ingebjørg Folgerø som er relasjonssjef i Brødrene Kverneland.

– Vi tenker at det er en fin oppstartspris for unge som skal inn i boligmarkedet. For oss har det vært viktig å lage en bredde i boligene. Noen er mindre og rettet mot yngre førstegangsetablerere, andre vil passe godt til barnefamilier, mens andre igjen er perfekte for godt voksne som vil flytte fra eneboligen og inn i noe mer lettstelt.

I Soleglad er det lagt vekt på lyse, gjennomgående leiligheter i ulike størrelser. Ved å ta utgangspunkt i bokvaliteten har hver leilighet fått særpreg, god plassutnyttelse og spennende løsninger.
I tillegg er alle vendt mot vest og havet.

Utsikt til havet

Det er Svanholmen Invest som står bak det solrike boligprosjektet, mens det islandske arkitektfirmaet Tendra har tegnet prosjektet. Alle leilighetene har solvendte terrasser mot sørvest, mange med uhindret utsikt til havet og horisonten. Dette var også inspirasjonen til navnet – Soleglad.

I Soleglad er det lagt vekt på lyse, gjennomgående leiligheter i ulike størrelser. Størrelsene varierer fra 56 til 169 kvadratmeter. Store vindusflater inviterer årstidene og lyset inn, og skaper åpenhet og utsikt. Bygningene er terrasserte og trinnvis trukket inn slik at de framstår som lite dominerende. Samtidig gjør arkitekturen at solen slipper godt til i det trivelige fellesområdet mellom bygningskroppene.

Soleglad har en næringsdel på bakkeplan. Her kommer det bilforhandler og dagligvarebutikk. Første etasje i boligdelen kommer så høyt opp fra bakken at det blir utsikt allerede der. Derfra reiser det første byggetrinnet med 36 leiligheter seg seks etasjer videre.

Plass til gjester

– Kjøperne setter stor pris på å få matbutikk i første etasje. De kan også kose seg på restauranten rett over gata på Bryne hotell, sier Folgerø.

Fellesområdet blir en trivelig, lun oase med eget selskaps-lokale og gjesterom med bad. Boligprosjektet får eget Orangerie – ordet beskriver egentlig et vinterdrivhus for sitrusfrukter. Her blir det et lokale for å dyrke godt naboskap og store anledninger.

– Det er stor begeistring for fellesarealene. Eget gjesterom med bad gjør at det blir enkelt å ha folk på overnatting, selv om du ikke har plass selv. Her blir det bare å booke selv, så er rommet klart. I tillegg verdsetter folk at vi lager selskapslokale for all type feiring og plass til mange. De kan til og med ha grill utenfor.

Fra Soleglad er det 100 meter til barnehage, noen få minutter til Tu skule, og gangavstand til Bryne Torg og jernbanestasjonen.

Soleglad